ZONNESTROOM

Subsidieregeling

Het kabinet heeft in het Kunduzakkoord een subsidieregeling opgenomen voor zonnepanelen. De subsidie geldt voor de installatie en de aanschaf voor alle onderdelen van het zonnestroomsysteem. De subsidie geldt NIET voor de arbeidskosten.

Voorwaarden:
Vanaf 2 juli 2012 kunt u via het digitale loket van Agentschap NL een subsidie aanvragen met uw DigiD. Het is belangrijk dat u digitaal een getekende koopovereenkomst voor de zonnepanelen meestuurt. Deze moet ook op 2 juli of erna zijn afgesloten. Een offerte geldt niet.

Subsidieregeling zonnepanelen voor particulieren
Vanaf 2 juli 2012 is voor particulieren een subsidieregeling beschikbaar voor de aanschaf van zonnepanelen. Het subsidiebedrag is 15 % van het aankoopbedrag van een zonnestroom-installatie. Daaronder vallen de kosten voor het materiaal, bijvoorbeeld de aanschaf van de zonnepanelen en ondersteunende apparatuur, zoals omvormers. Arbeidskosten voor installatie komen niet in aanmerking voor subsidie. Om voor deze subsidie in aanmerking te komen dient u een zonne-installatie aan te schaffen van minimaal 601 Wattpiek (dat is meestal 3 zonnepanelen of meer). De hoogte van het subsidiebedrag bedraagt maximaal €650,-. Agentschap NL behandelt en beoordeelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst.

Nadat u uw aanvraag heeft verstuurd ontvangt u van Agentschap NL een besluit over uw aanvraag. Meer informatie over de subsidieregeling zonnepanelen vindt u op www.agentschapnl.nl.Wij begeleiden u graag bij uw subsidieaanvraag.

Checklist subsidieaanvraag

Voor uw subsidieaanvraag maakt u gebruik van het aanvraagprogramma. Voor dit aanvraagprogramma heeft u nodig:

  • Scan van getekende koopovereenkomst
  • Uw gebruikersnaam en wachtwoord van DigiD
  • Uw rekeningnummer


Start hier uw subsidie-aanvraag

U kunt de subsidie aanvragen in het eLoket van Agentschap NL door in te loggen via DigiD. Nadat u hebt ingelogd vindt u in eLoket het aanvraagformulier Zonnepanelen 2012 bij de letter 'Z'.

Start nu met uw subsidieaanvraag.